Sign in to follow this  
Aquidon

Virus in download?

Recommended Posts

Hi, I wanted to start playing the game for a while now, but Windows Defenders keeps detecting a malware (trojan) in the download called "Zpevdo.B" 

I do not know if this is a false positive or if it is actually infected. Does someone have any information about this ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's odd. I have not gotten this issue before but I am now. I ran as exception and re-downloaded and it works fine. 
 



Edited by Monkey D, Luffy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, but now I am kind of worried. I dont want to have a trojan in my computer if it turns out to be infected.

Share this post


Link to post
Share on other sites
47 minutes ago, Aquidon said:

Hi, I wanted to start playing the game for a while now, but Windows Defenders keeps detecting a malware (trojan) in the download called "Zpevdo.B" 

I do not know if this is a false positive or if it is actually infected. Does someone have any information about this ?

 

Where are you downloading this from?

Share this post


Link to post
Share on other sites

It said the same thing for me but I also have Norton and Norton ran a check and said it was safe so I think its a problem with windows defenders 

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, Dumke said:

 

Where are you downloading this from?

From the home website, in the download section. I clicked in "Begin your adventure" and then download. Isn't this the way to download it?

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Aquidon said:

From the home website, in the download section. I clicked in "Begin your adventure" and then download. Isn't this the way to download it?

no that is the way to download it, but we've had users download it from other locations. which always had issues.

 

We've been looking into this, and it appears to be solely an issue with Windows Defender and our setup packager, as it seems, just about everyone that uses the same software is having this issue.

https://github.com/xenko3d/xenko/issues/285
example of another developer having the same issue.
 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this